#IedereenHappy

Vandaag aanwezig bij het congres Iedereen Happy (http://www.debaak.nl/landingpages/iedereen-happy) over geluk als strategie voor bedrijven en de samenleving.

Eerste spreker is Arko van Brakel @arkovb over 'Geluk in de WE-conomy'. CEO van De Baak. 

Mooi filmpje van Alan Watts: what do I desire? Arko pleit voor dat het weer normaal wordt dat we weer voor elkaar zorgen. Richting "betekenis economie". Wat heb je betekent voor een ander? Dat betekent dat er een cultuuromslag nodig is, binnen bedrijven en de samenleving. Weer mensgericht, klantgericht. Waarden en normen vaststellen. Opletten dat de normen blijven passen bij de onderliggende waarden. In de herfst/winter van organisaties ontstaan er teveel normen die niet meer passen bij de originele waarden. Als we doen waar we graag sochtends voor op staan, dan worden we gelukkiger personen, bedrijven, samenlevingen.

Nu Jigmi Y. Thinley 'Happiness: the world's largest asset' - former prime minister van Bhutan over #BNG. 

Jigmi noemt 9 indicatoren om de stand van de wereld te meten. We scoren niet goed. Door de focus op economische groei. Maar Jigmi is positief omdat hij merkt dat internationaal veel initiatieven zijn om andere mensgerichte doelen te stellen. In lijn met de regels van Bhutan over geluk en BNG. Een inspirerende vragenronde volgt.

Tenslotte Jenn Lim 'over The mission of Delivering Happiness'.

Naast CEO ook 'chief happiness officer' van Delivering Happiness. En Lim was mede-creator van het beroemde managementboek 'Delivering Happiness' van Tony Hsieh, de oprichter van online retailer Zappos. Zij vraagt zich af wat je zou doen als geld geen rol zou spelen? Het draait om relaties! Je familie. Bij Zappos lag de focus meteen al op employer happiness. En op echte relaties met klanten. Lim presenteert de happiness frameworks om geluk mee te bewerkstelligen. Met haar bedrijf probeert ze bedrijven en de samenleving gelukkiger te maken door levens betekenisvoller te maken. 

Een goed georganiseerd evenement met drie indrukwekkende sprekers. Ik ga naar huis met m'n persoonlijke doelen weer scherp en het idee dat goed voorbeeld, en geluk :-) doet volgen.