myProspect
Platform voor frisse ideeŽn van jonge geesten
Eed op koran verboden voor agent Marktdenken in het onderwijs We gaan iets nieuws doen
Eed op koran verboden voor agent

Van minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) mogen agenten de ambtseed niet afleggen op de Koran. Is een complete scheiding van religie en politieapparaat nodig? Tjeerd Langstraat legt uit waarom de politie nog veel neutraler moet worden. Lees meer.
Olympische Spelen op eigen bodem

Moeten de Olympische Spelen in 2028 op eigen bodem plaatsvinden? Het willen organiseren van de Olympische Spelen in Nederland is om verschillende redenen een gouden ambitie, betoogt Dennis de Kool. Lees meer.
De jonge generatie moet meepolderen

Nu drastische hervormingen van onze verzorgingsstaat op de agenda zijn gekomen, moet de stem van twintigers en dertigers beter gehoord worden. Een nieuwe Polderbeweging van jongeren is daarvoor noodzakelijk. Bart Keuper zoekt kwartiermakers! Lees meer.
Column
Agenda
Nieuws en inspiratie
Denk mee, doe mee!

Na de succesvolle en inspirerende brainstormsessie over globalisering gaat Prospect weer op zoek naar denkkracht van de netwerkgeneratie. Op de vierde weonsdag van oktober, de 28e, doen we Prinsjesdag nog eens dunnetjes over. Dan organiseert Prospect het Zakenkabinet 2010 in Pakhuis de Zwijger. Een noodzakelijk initiatief om ons land weer op gang te krijgen. Die avond brengen we twintigers en dertigers uit het hele land bijeen die samen een vernieuwingsprogramma voor het Zakenkabinet 2010 gaan schrijven. Schrijf je nu in op onze website!

Verder is de denktank veel op 'missiewerk' om de boodschap van de nieuwe generatie uit te dragen. Mede aan de hand van zijn boek Change gaat oprichter Joop Hazenberg veelvuldig het land in om bij bedrijven, jongerenclubs en maatschappelijke organisaties de noodzakelijke verandering in Nederland te bespreken - en de rol die de netwerkgeneratie daarin speelt. Lever ook een bijdrage. Voor dit magazine, of straks op de vierde woensdag van oktober.

Lees meer

15
okt 09
nieuws 1

28
okt 09
nieuws 2
nieuws 3
nieuws 3
Denktank Prospect
MyProspect is een uitgave van denktank Prospect. MyProspect biedt een platform voor jonge denkers die met een ambitieuze en geÔnspireerde blik naar de toekomst kijken. Bijdragen zijn zeer welkom. Stuur ze naar info@denktankprospect.nl. Dat kan in tekst, beeld of hoe dan ook, maar hou het bondig - 800 woorden max.
Een bekende op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief? Klik hier.
Geen nieuwsbrief meer? Klik hier.

ontwerp en realisatie door:
Druif Design | interaction design | +31 (0)6 3830 2811 | www.druifdesign.nl