myProspect
Platform voor frisse ideeŽn van jonge geesten
Internet: de 21e eeuwse Nostradamus Regeren is niet altijd vooruitzien Een hernieuwd basisonderwijs
Internet: de 21e eeuwse Nostradamus

Gaat het internet ons helpen de toekomst te voorspellen? Hoe trefzeker is Google eigenlijk? Volgens B. Verlaan is
i-Nostradamus nog niet helemaal bij de tijd. Over een caleidoscopisch doorkijkje naar 'hoe de toekomst (niet) zal zijn'. Lees meer.
Regeren is niet altijd vooruitzien
Politici vinden het lastig over hun graf heen te regeren. Toch moet de overheid verder kijken dan periodes van vier jaar. Het utopische, enkelvoudige toekomstbeeld van het Innovatieplatform is daarvoor ontoereikend aldus Van der Duin, Van Oirschot, Kotey en Vreeling. Lees meer.
Hernieuwd basisonderwijs

Het onderwijs moet de basis leggen die houvast biedt in de informatiewereld. Jasper Doomen pleit voor een canon. Lees meer.
Column
Agenda
Nieuws en inspiratie
Globalisering is generatiekwestie

Hoera, Nederland kiest voor de wereld! Het kabinet en de Sociaal-Economische Raad hebben in een recent charmeoffensief het globaliseringsproces omarmd. Volgens de SER hoeven we niet bang te zijn voor globalisering (Economie, 30 mei). Mits we de beleidsknoppen wat aandraaien, blijft Nederland competitief en sociaal sterk, aldus een advies van de raad. 'Een race to the top', schatte staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken onze kansen op de mondiale markten in, 'waarbij we zelf aan het roer zitten.'

Niet iedereen deelt dit optimisme en dat lijkt veel op een generatiekwestie. Tweede Kamerlid en babyboomer Paul Kalma spreekt vooral voor zijn eigen generatie als hij zegt dat burgers 'globalisering in twijfel trekken'. Ook SER-leden maken die fout, met hun constatering dat nieuwe generaties open grenzen niet omarmen. Waar halen ze dat vandaan? Lees meer.

2-5
okt 08
Kick-off VisieNL voor 111 nieuwe leiders www.visienl.nl
nieuws 1

9
okt 08
20.30
nieuws 7

24
okt 08
20.00
nieuws 3

30-31
okt 08
Veerstichting congres 'Opladen!' veerstichting.nl
nieuws 4

3
nov 08
20.30
nieuws 5

jan 09
Start eerste Prospect-onderzoek over globalisering
nieuws 6
Denktank Prospect
MyProspect is een uitgave van denktank Prospect. MyProspect biedt een platform voor jonge denkers die met een ambitieuze en geÔnspireerde blik naar de toekomst kijken. Bijdragen zijn zeer welkom. Stuur ze naar info@denktankprospect.nl. Dat kan in tekst, beeld of hoe dan ook, maar hou het bondig - 800 woorden max.
Een bekende op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief? Klik hier.
Geen nieuwsbrief meer? Klik hier.

ontwerp en realisatie door:
Druif Design | interaction design | +31 (0)6 3830 2811 | www.druifdesign.nl